Hallonkompott300 g frysta hallon, tinade 45 g strösocker [0,5 dl] 50 g glykos 1 citron. 1Semifreddo350 g vispgrädde [3 dl] 150 g färskost 90 g strösocker [1 dl] 75 g äggula [5 st] 60 g äggvita [2 st] 10 g vaniljsocker pistagenötter, hackade 125 g färska hallon
-) Låt svalna. Lägg pappret i formen och pensla med olja. Dekorera med färska hallon. Nu har jag äntligen provat att göra egen semifreddo som jag annars bara fått på restaurang
Ringla lite nutella över rullen och garnera med vispad grädde, hallonoch citronmeliss. Nutellan gör den lite sötare men med de syrliga hallonen så blir det riktigt gott
Sedan klippte jag ut ett hjärtformat lock på bullarna (eftersom det är Alla hjärtans dag på torsdag kan man ju lika gärna passa på att slå samman firandet och göra hjärtansemlor), gröpte ur innanmätet och fyllde bullarna mednutella uppblandad med lite vispad grädde, lade dit några hallonoch spritsade sedan vaniljgrädde över alltihop, innan locket lades på och florsockrades
Klä en form med glapack och lägg i en marängbotten. Servera med färska jordgubbar tilll. Efterrätter som kan förberedas och förvaras i frysen och sedan tas upp vid behov är alltid lika bra
Hej och välkomna till min blogg. Här i bloggen skriver jag allt som händer i mitt liv och vad vi gör på dagarna, det handlar mycket om shopping,bakning, nageldesign och så klart om barnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.