Hallonkompott300 g frysta hallon, tinade 45 g strösocker [0,5 dl] 50 g glykos 1 citron
1 Semifreddo350
g vispgrädde [3 dl] 150 g färskost 90 g strösocker [1 dl] 75 g äggula [5 st] 60 g äggvita [2 st] 10 g vaniljsocker pistagenötter, hackade 125 g färska hallon
Ordet semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en italiensk glass. Detta receptet är med nutella ochhallon, men testa också med olika frukter som mango, jordgubbar eller som jag ska testa nästa gång, med rivet skal av lime och lite limejuice som jag smaksätter smeten med
Dekorera med färska hallon. Lägg pappret i formen och pensla med olja. Nu har jag äntligen provat att göra egen semifreddo som jag annars bara fått på restaurang
250 g frysta hallon 1 citron, saften 1 dl strösocker 5 dl vispgrädde 1 burk kondenserad mjölk sötad, ca 400 g 500 g mascarpone 1 dl pistagenötter, att garnera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.