Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept. Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt
2-4 vitlöksklyftor. 3 st Äggvitor. 2 tsk Pressad citron. 1 tsk Salt. 4 deciliter Rapsolja (neutral) OBS, använd inte kallpressad rapsolja, det kommer inte bli gott
Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra efter behag. Såsen blir godare av att stå och dra sig en stund i kylen innan servering
1-2 vitlöks klyftor. Koka upp allt i kastrull och låt puttra ett par minuter. Servera såsen varm eller kall till kött, kyckling, tacos eller vad annat du önskar
Vitlökssåsen är klar att servera. 4 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk yoghurt. 12 klyftor vitlök. 12 msk olivolja (valfritt)Skala och pressa vitlöken i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.