Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Idag bredde jag ett tjockt lager philadelphiaost och toppade med paprika. 1 dl oskalade sesamfrön. 1 dl Solrosfrön. 1 dl pumpakärnor. 1 dl hackade balandade nötter ( jag tog paranötter och cashewnötter). 1/2 dl chiafrön. 1/3 dl olivolja. 1 msk brödkryddor. Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ca 50 min. 1 dl oskalade sesamfrön. 1 dl S. 1 dl pumpakärnor. 1 dl hackade. 1/2 dl chiafrön
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 100 g mörk choklad. 1. 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt). 12-15 minuter mitt i ugnen. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 100 g mörk choklad
Grädda mitt i ugnen i ca. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
Grädde mitt i ugnen i ca. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 100 g smör. 1 g saffran . 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på sidan och torka dem i ugnen i ytterligare 15 minuter. 25-35 st 100 g smör. 1 g saffran. 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel
Med tanke på att det lätt blir ett par brödskivor om dagen med mellanmål och frukost när bebisen väl kommit igång med maten ordentligt, så är just bröd ett livsmedel där man med fördel kan se till att undvika salt
17 november 2015 @ 18. 1/2 dl farinsocker. 1 dl socker. 1-11/2 tsk mald kryddnejlika. 1-11/2 tsk mald ingefära. 1 dl grädde. 1 tsk bikarbonat. 11/2 tsk bakpulver. 10 dl mjöl. Dela degen i 24 bitar. De ska bli ungefär 6-7 cm i diameter och ca 1 cm tjock. Grädda kakorna mitt i ugnen, 200 grader i ca 10 min. 17 november 2015 @ 18. 1/2 dl farinsocker. 1 dl socker. 1-11/2 tsk mald kryddnejlika. 1-11/2 tsk mald ingefära. 1 dl grädde. 1 tsk bikarbonat. 11/2 tsk bakpulver. 10 dl mjöl. Dela degen i 24 bitar. De ska bli ungefär 6-7 cm i diameter och ca 1 cm tjock. Grädda kakorna mitt i ugnen, 200 grader i ca 10 min. 1/2 dl farinsocker. 1 dl socker. 1-11/2 tsk mald kryddnejlika. 1-11/2 tsk mald ingefära. 2 ägg 1 dl grädde. 1 tsk bikarbonat. 11/2 tsk bakpulver. 10 dl mjöl. Dela degen i 24 bitar Rulla till bollar som plattas ut. De ska bli ungefär 6-7 cm i diameter och ca 1 cm tjock. Grädda kakorna mitt i ugnen, 200 grader i ca 10 min Låt kakorna svalna och förvara i plastpåse el plastburk så det håller sig mjuka. 1/2 dl farinsocker. 1 dl socker. 1-11/2 tsk mald kryddnejlika. 1-11/2 tsk mald ingefära. 2 ägg 1 dl grädde. 1 tsk bikarbonat. 11/2 tsk bakpulver. 10 dl mjöl. Dela degen i 24 bitar Rulla till bollar som plattas ut. De ska bli ungefär 6-7 cm i diameter och ca 1 cm tjock. Grädda kakorna mitt i ugnen, 200 grader i ca 10 min Låt kakorna svalna och förvara i plastpåse el plastburk så det håller sig mjuka
1 pkt färsk jäst. 11 dl riktigt god olivolja. 131/2 dl vatten. 11 dl yoghurt naturell 3 %. 110-12 dl Manitoba cream eller annat vetemjöl (special). 121/2 tsk salt. 11 msk honung (rågad msk)Sätt på ugnen på 225 grader. 1Smula ner jästen i en bunke. 1Häll på yoghurt och salt. 1Se efter hur mycket mjöl du behöver, degen får inte bli för torr. 1Använder du en bakmaskin kan du låta den köra degen i minst 15 min. 1Ta sedan upp degen och knåda den ännu en gång. 1Därefter tar du en mycket vass kniv, skär snygga diagonala streck i brödet. 1Vänta i minst 30 min innan du skär upp brödet
Tillsätt omedelbart kryddorna. Ingredienser2 dl ljus sirap 11/2 dl strösocker 75 gr smör 1 tsk ingefära 2 tsk malen kanel Drygt 1 tsk mald kryddnejlika 1 ägg + 1 äggula 1/2 dl mjölk elr. kaffegrädde1 tsk hjorthornssalt 1 tsk bikarbonat Cirka 9 1/2 dl vetemjölGör så här. Rör ut hjorthornssalt och bikarbonat i 1 msk kallt vatten innan alltsammans blandas ner i smeten. Arbeta degen smidig och dela i 3 bitar. Varje bit delas i ca 10 bitar som formas til runda bullar (platta till lite) som lägges mycket glest på plåt (6-7st)Grädda 1 steg upp i 10-15 minuter, eller tills kakorna fått färg, i 200 grader. 11/2 dl strösocker. 1 tsk ingefära. 1 tsk mald kryddnejlika. 1 ägg. 1 äggula. 1/2 dl mjölk. 1 tsk hjorthornssalt. 1 tsk bikarbonat. 9 1/2 dl vetemjöl. 1 steg up. 10-15 minuter
Jag kastar in en liten julkaka såhär mitt bland alla julgodisar. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.