11 tsk
bakpulverRör smör, socker, vaniljsocker och sirapen pösigt. Blanda i mjölet och bakpulvret. Forma degen till 3 eller 4 fingertjocka längder, lika långa som plåten. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta till dem med en gaffel så att det bildas längsgående ränder. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, ca 14 min. Skär kakorna i sneda bitar medan de är varma.
Gör så här. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. 2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem och sirapen till smörblandningen
Snåla inte med sirapen, för det är den som ger kakorna kolasmak och den där lite sega konsistensen. Något som alltid är enkelt att slänga ihop och som vi alltid har ingredienser till hemma är kolakakor
Men det finns en gammalfavorit som inte har choklad i sig och det är sega kola snittar. Förra året gav jag bort kolasnittar i glasburkar till barnen förskolelärare
. Innan mina barn gick på sommarlov lämnade de en present till sina fröknar på förskolan. Som vanligt hade jag bakat, gillar ju att göra egna presenter och det brukar bli uppskattat med hembakat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.