Snåla inte med sirapen, för det är den som ger kakorna kolasmak och den där lite sega konsistensen. Något som alltid är enkelt att slänga ihop och som vi alltid har ingredienser till hemma är kolakakor
Så, det får nog bli ett gäng med dessa till kalasen (ja, det blir både kalas lördag OCH söndag). Men det finns en gammalfavorit som inte har choklad i sig och det är sega kola snittar
Kakorna blev som jag skrev härligt sega i mitten och inte knapriga. Tillsammans med smakerna ingefära, kanel och kardemumma gifter de sig fantastiskt och ger en härligt seg småkaka med smak av jul
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Dessa lite segakolasnittar gav mig en riktigt överraskning. Det jag bakade var klassiska kolasnittar samt nutella cookies (recept kommer senare)
Kolasnitt med mycket smak av citron och ingefära, och jag använder färsk ingefära och citron. Rör smör, socker, sirap, ingefära och citronskal så det blandar sig väl
Sega, väldigt goda kolasnittarmed smak av ingefära. Låt kolasnittarna svalna på plåten. Vispa rumstempererat smör med socker och sirap till en luftig smet
Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Bred smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper
Min man gillar dem bäst medan jag gillar de ljusta bäst. Kakorna blir lite knapriga i kanterna men sega och mjuka i mitten, och det är ju Subways kakor också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.