Snacka om att jag inte hänger med i mitt eget åldrande. Eller hur. En enkelt kryddad stek med en fräsch smak av citron och till det en god brunsås på skyn att skopa in med sked
I förra veckan lyckades jag övertala min man attåterskapa denna fantastiska pastarätt från i våras. Det vete sjutton vad som gav min man inspirationen, men jag tror att en kvalificerad gissning är att det vita matlagningsvinet helt enkelt var slut, och att sherryn fick vara stand in på kort varsel
Hur mysigt vi ska ha det och hur kul det ska bli. Riktigt mumsig och ett bra alternativ att kunna ta till i just sådana här situationer, eller om man har äggallergiker på besök
kryddning och färgsättningExempel på huvudingredienserquornsoyafärsrivna grönsaker/rotsakerhackad lökhackade nötterlinser (kokade, lite mosade)bönor (grovt mosade)För att få rätt konsistensäggvätskaströbrödstärkelse (inte så mycket, någon matsked)Bra att krydda medvitlöksoyatomatpurériven ingefäraoreganotimjanchili (färsk eller torkad)pepparspiskumminpaprikakryddakaprissenapSå gör duBlanda en eller flera av huvudingredienserna med ägg, vätska, ströbröd och stärkelse
1vatten. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Täcket ska få en fin färg. Så har det alltid varit, kanske för att jag och Mr C aldrig har varit några godisråttor utan mer kakmonster, det smittas väl av på barnen kan jag tänka
Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.