Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Skala och strimla selleri och morot.
Lägg Milda i en gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När margarinet tystnat och blivit svagt brynt – mjukfräs grönsakerna utan att de tar färg.
Koka vatten, buljong, vitlök, tomatpuré, hela persiljeknippan, lagerblad och timjan under lock ca 5 minuter.
Skär bort ben och skinn och skär laxen i tärningar. Ta upp persiljan och lagerbladet. Lägg i laxen och sjud ca 5 minuter.
Hacka persiljan och skiva oliverna. Blanda ner med kaprisen. Smaka ev av med salt. Låt en klick Milda Fraiche kröna verket.
Torsdagen den 25 februari – Schilianka, rysk laxsoppa. Då var det dags för februari månads sista mjölkfria matsedel (om vi nu inte räknar med skottdagen som kommer i nästa veckas matsedel)
Rysk laxsoppa - Schilianka. Rysk laxsoppa - Schilianka. Jag vet inte hur tillgängligheten av blogspot kommer vara under min vistelse i Vietnam, så jag passar på att safe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.