Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron. Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur
Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det. Jag har tidigare gjort rullade och skurna tryfflar och annat godis, men aldrig gjutna praliner – förrän nu
Idag är det min födelsedag och vad passar då bättre än att bjuda på lite hemgjorda chokladpraliner. I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa praliner med den svullna foten i högläge
I somras efterlyste vi recept med röda linser och Sandra bidrog med sin “solklara favoritâ€. Och nu när höstkylan bitit sig fast så är det gott med en värmande soppa
Tidningen Land utsåg i början av april en segrare i SM i småkakor. Vinnarreceptet gjordes av Sandra. Jag har provat den och kan lova att det en höjdarkakaMed god kombination av vit choklad och macadamianötter
Pralinerna gjorde jag för några lördagar sedan som "lördagsgodis", ett mycket lyxigare ett. Och praliner är faktiskt rätt så enkla att göra, fastän dom kan se lite komplicerade ut
Det här är lite pilligt men det är väldigt kul att kunna bjuda på egna praliner. Det här är mörka chokladpraliner med en fyllning av krämig hallontryffel
Jag går omkring som i en dimma den här veckan. Det är jobb hit, BVC-besök dit, ostprovning, packning, noll ork till matlagning och imorgon, ÄNTLIGEN, välbehövlig MBT med energipåfyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.