11 gul
lök, finhackad 3 msk olivolja 1 l nässlor 5 dl havregrädde 0,5 l grönsaksbuljong 2 tsk salt 1 krm riven muskotnöt
1 Servering2
msk ramslök, strimlad rostat bröd olivoljaSkölj och ansa nässlorna, häll på kokande vatten och låt dem stå och dra i 5 minuter. Häll av vattnet (skölj gärna ditt hår i det avsvalnade vattnet!) och krama ur nässlorna. Finhacka löken och stek den mjuk och söt i olivoljan. Lägg ner nässlorna och fräs någon minut. Slå på havregrädden, buljongen, salt och muskotnöt och låt koka ihop. Mixa med en stavmixer så slätt du vill ha soppan. Servera med några droppar olivolja, en bit rostat bröd och strimlad ramslök. Vill du så kan du servera soppan med nyskalade räkor, kokt ägg, en klick crème fraiche.
Skala och hacka vitlökarna. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs vitlöken. Häll i vatten och buljongtärningarna, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret
”Det är inte svårare att göra moules marinières än att steka falukorv”, brukar matintresserade besserwissrar säga med ett förmanande finger uppe i luften
Recept. Recept. tisdag, den 14 april 2015, kl. 13. 52. Nässelsoppa med broccoli & chili. Nässlornas tid är här. Hurra, kan man utbrista om man som jag gillar att ta vara på det naturen självmant bjuder på
Här kommer 30 recept på billig vardagsmat – 1 middagstips för varje dag i hela månaden. 30 recept p. Kommer du ihåg att jag körde Snålseptember förra året
Då var det måndag och vardag igen. Helgerna är alldeles för korta känns det som. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.