Rensa och skär svampen i mindre bitar. Stek i smör på mellanhög värme. Salta. Rosta brödet och lägg på sallad, svamp, rödlök och gräslök och en god klick av något gott
Lyxig svampmacka med brie. Här kommer det svamp. Dessa fina, små svampar som brukar gå under skogschampinjon, bruna champinjoner eller kastanjechampinjoner
I dag står det soppa på agendan här i Mårtenssons kök, en tomatsoppa med en liten tvist i smaken. Förmodligen finns det en makalös mängd olika recept och sätt att tillaga tomatsoppa på, allt från att göra det från grunden med färska tomater till att göra som vi och fuska lite med tomater från burk
Jordärtskockspuré och älgköttbullar med lingonsylt. I dag har jag tillbringat många timmar vid datorn, men jag har också tagit bort och gjort fint i rabatterna (jag kan lugnt säga att jag har fått en hel del styrketräning) samt hälsat på mina föräldrar
När vi hade grannarna på besök i helgen fick vi en påse nyplockade trattkantareller från ena grannen, och vi har suttit och hållit på dem och inte vetat om vi ska göra svampsås i helgen eller lyxa och äta dem en vardag som svampmacka
Till 6-8 extremt goda portioner behöver du. ca. 500g svamp (hellst kantareller, men annan svamp som tex. champinjon blir också väldigt gott)1 rödlök2 vitlöksklyftor6-8 skivor parmaskinka6-8 skivor lantbröd1 kruka basilikasalt och pepparOlivoljaSmörSätt ugnen på ca
Idag blir det en lättare middag som är svampmacka med caprese-sallad. Svampmacka med caprese-sallad (2 port) IngredienserSvampmacka4 dl champinjoner0,5 gul lök1 dl créme fraiche0,5 msk soja2-4 skivor mjukt brödRiven parmesanCaprese-sallad2 tomater1 pkt mozzarellaFärsk basilikaGör såhärSvampmacka
Blåbärstider och gott om kantareller tydligen. 27 juli 2015, 13. 54. Sett många på Instagram som plockat massvis med blåbär och kantareller i år, ska tydligen finnas gott om dem i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.