IngredienserPortioner. 4 4 kycklingbröstfiléer salt och peppar 100 g parmaskinka 1 kruka salvia 2 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vittmatlagningsvin eller vittvin 1 msk kycklingfond Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5. - Rabatt Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g Mer info Ladda kupong
En hel del av den italienskamatlagningen har KISS som singrundprincip och saltimbocca tycker jag nog att man kan klassa som en av dessa KISS-rätter, ett fåtal ingredienser och ingen avancerad tillagning men ack så gott
Saltimbocca à la RomanaPortioner. Lägg kalvschnitzlarna på skärbrädan, salta och peppra. Servera saltimboccan med stekskyn, kokta gröna ärtor och parmesan
IngredienserPortioner. 4 Potatispuré 900 g potatis 2 dl mjölk salt peppar Torsk ca 600 g torskfilé 1/2 kruka salvia (använd resten av salviantill tomaterna) 100 g serranoskinka Ugsnbakade tomater 1 burk urkärnade oliver (à 235 g) 400 g romanticatomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivoljasalvia skal och saft av 1/2 citron Lägg tilliinköpslistan
600 g kalvinnanlår, tunt skuret 6 blad färsk salvia 6 skivaprosciutto 1,5 dl vittvin 4-5 msk vetemjöl olivolja smör salt peppar tandpetare. Tillservering800 g fast potatis 200 g färsk spenat ev parmesanost, riven
Saltimbocca betyder "hoppar ini munnen" på italienska, och det säger väl allt om denna rätt - den är så god att den hoppar direkt från tallriken rakt ini munnen
Vi har en väldigtfinlitensalviabuske här på landet. Men vi använder den alldeles för sällan. Häromdagen gjorde vi dock en väldigt god gräddsås med salvia, som viinspireradestill av Allt om mats webbplats, och vi serverade den tillgrilladfläskfile
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.