Saltimbocca alla romana
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • cirka 500 g kalvinnanlår i ½ centimeter tjocka skivor
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar, nymald
  • 1 cirka 150 g lufttorkad skinka i tunna skivor
  • 1 färsk salvia
  • 1 smör
  • 1 cirka 1 ¾ dl torr marsalaLägg köttskivorna på en skärbräda och täck dem med plastfolie. Banka ut dem till cirka 2 millimeters tjocklek, till exempel med en kastrull.
  • 1 Krydda köttskivorna med salt och peppar. Lägg en skiva skinka och 2 salviablad på varje köttskiva. Vik köttet dubbelt och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare.
  • 1 Stek köttet i smör tills det är precis genomstekt, cirka 3 minuter på varje sida. Lyft upp och varmhåll under folie.
  • 1 Häll bort fettet från pannan. Häll vinet i pannan och koka ihop ett par minuter. Lägg upp köttet och ringla över vinskyn.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.