Till Piccata Olmåsnese serveras gärna något rött italienskt som inte är för tungt. Klassikern är en ostpanerad kalvschnitzel från trakten kring Milano, därav namnet
Jag fick sug efter en riktig klassiker och favoriträtt. En tallrik det känns som att man lagat ett hundratal gånger och bjudit både högt och lågt på, i tid och otid
Det var första gången jag gjorde den här klassikernmen definitivt inte sista. Årets första födelsedag skulle firas och åsikterna om vilken tårta som skulle avnjutas var självklart vitt skilda
I fredags kom jag plötsligt att tänka på rosenbröd. Numera är jag så fast förankrad, ja, närapå slentrianmässigt låst i mina standardbröd under veckorna
Och det är mascarpone osten som gör denna dessert italiensk. Jag rörde hastigt ihop en kräm på grädde och osten som jag sen serverade med lime-marinerade jordgubbar och krossade Dominokex
har vi just njutit av, Biff à la Rydberg, en riktig smaksensationenligt oss. Skala och hacka löken, stek den i rapsolja och smör men låt den inte ta färg, den ska bara bli mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.