Sallad med krämig sardelldressing och kyckling
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • små potatisar, gärna färsk
  • 1 haricots verts
  • 1 romansallad eller 3 baby-gemsallad
  • 1 liten gurka
  • 1 rädisor
  • 1 färsk gul eller röd lök
  • 1 kycklingbröst med skinn, ca 800 g
  • 1 salt
  • 1 nymald svartpeppar
  • 1 smör
  • 1 olivolja
  • 1 ägg
  • 1 sardeller
  • 1 dijonsenap
  • 1 vitvinsvinäger
  • 1 neutral rapsolja
  • 1 avrunnen kapris1. Tvätta potatisen väl och koka den. Koka även bönorna några minuter. Spola av dem i kallt vatten. Dressing1. Lägg ner ägget i kokande vatten. Koka 3 minuter. Spola av i kallt vatten. Gröp ur ägget i en liten bunke. Tillsätt sardeller, senap och vinäger. Kör med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis under gång och kör till en krämig sås. Tillsätt kaprisen. Smaka av med salt och peppar.2. Skär potatisen i bitar. Blanda med hälften av dressingen och bönorna.3. Ansa salladen, skölj och torka den väl. Bryt bladen i bitar. Skiva rädisorna och löken tunt och skär gurkan i bitar. Blanda ner alltsammans med potatisen och bönorna. Blanda ner resten av dressingen.4. Servera med kycklingen antingen nystekt eller kall i bitar.Kyckling1. Salta och peppra kycklingen runt om. Hetta upp smör och olja i en panna och bryn kycklingen på båda sidor. Lägg den i en ugnsform. Stick i en termometer i tjockaste delen.2. Stek mitt i ugnen på 225 grader tills innertemperaturen är 68 grader. Ta ut och låt svalna. Skär sedan i skivor tvärs över filéen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.