1 avrunnen
kapris1. Tvätta potatisen väl och koka den. Koka även bönorna några minuter. Spola av dem i kallt vatten. Dressing1. Lägg ner ägget i kokande vatten. Koka 3 minuter. Spola av i kallt vatten. Gröp ur ägget i en liten bunke. Tillsätt sardeller, senap och vinäger. Kör med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis under gång och kör till en krämig sås. Tillsätt kaprisen. Smaka av med salt och peppar.2. Skär potatisen i bitar. Blanda med hälften av dressingen och bönorna.3. Ansa salladen, skölj och torka den väl. Bryt bladen i bitar. Skiva rädisorna och löken tunt och skär gurkan i bitar. Blanda ner alltsammans med potatisen och bönorna. Blanda ner resten av dressingen.4. Servera med kycklingen antingen nystekt eller kall i bitar.Kyckling1. Salta och peppra kycklingen runt om. Hetta upp smör och olja i en panna och bryn kycklingen på båda sidor. Lägg den i en ugnsform. Stick i en termometer i tjockaste delen.2. Stek mitt i ugnen på 225 grader tills innertemperaturen är 68 grader. Ta ut och låt svalna. Skär sedan i skivor tvärs över filéen.
Servera den krämigaparmesankycklingen tillsammans med ris och broccoli. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans medkycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt
Servera den smördegsinbakade kycklingenmed gratängen, såsen och en fräsch grönsallad. Frasiga smördegspaket fyllda medkycklingoch ädelost tillsammans med en krämig potatisgratäng och mustig cognacsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.