Vitkål är en billig, fiberrik och c-vitaminrik grönsak som brukar finnas tillgänglig året om. Hemma hos oss gör vi över med ganska mycket vitkål eftersom vi äter pizzasallad till maten i stort sett varje dag
För att nå det äkta Libanesisk bröd. Blanda ingredienserna tillsammans, arbeta ihop degen. använd handflatan och pressa degen med rörelser brot från dig tills den är slät
Gör en stor sats av den här goda vitkålssalladen när du ändå är igång… Vitkålsallad med varm dressing 1 vitkålshuvud 2 gula lökar 2 spetspaprikor 2 stora morötter 1 dl pressad citron 1 dl vatten 1 1/2 dl rapsolja salt och peppar 1
Kungen av alla såser och dressingar som finns i det libanesiska köket, om du frågar mig. En traditionell libanesisk vitlökssås som är ett givet tillbehör till grillat, speciellt till kyckling
Så gott men så jobbigt att göra om du inte har de rätta redskapen. Själv använder jag osthyveln. Får kanske införskaffa något bättre redskap i framtiden
En libanesisk rätt som heter Moussaka, kallas även mnazale eller maghmour. Detta är så himla gott. En mustig auberginegryta som påminner en aning om den franska ratatouillen
Ingr. 800 g vitkål, 140 g bacon, 2 gul lök, 2 msk olja, 1 dl köttbuljong av tärning, ½ dl vitvins- eller äppelcidervinäger, 1-2 msk worcestersås, 1 dl Hellmans majonnäs, 1 dl creme fraiche, salt, peppar, ev gräslök eller purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.