Kladdkaka med jordnötskola Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen. Rör ihop jordnötssmör, ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen www.koket.se
Vit chokladpaj med färska jordgubbar När sockret har smält och blandningen börjar koka så lägg i smöret under fortsatt vispning. Rör om tills chokladen har smält www.koket.se
Rice Krispies-tårta ca 10 bitar Botten 4 äggvitor 3 dl strösocker 3 dl Rice Krispies Kräm 4 äggulor 1 dl strösocker 1 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 100 g smör skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) Garnering 3 dl vispgrädde mörk, vit eller ljus choklad ev www.ica.se
Leilas goda rabarbercheesecake Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten) www.koket.se
Smarrig chokladpaj Häll den något avsvalnade chokladblandningen över äggen och vispa tills allt är blandat. Denna efterrättspaj är både supergod och mäktig så se upp Sofias mat- & bakblogg
Key lime kladdkaka Blanda med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad www.koket.se
Chokladkaka med knäckig smörkola, nötter & havssalt Servera kakan som den är eller med lättvispad grädde eller glass. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner smör Svt
Min bästa vaniljkräm 2,5 dl mjölk 1 krm vaniljpulver [eller 1 vaniljstång] 0,75 dl strösocker 3 äggulor 0,3 dl majsstärkelse 50 g smör, mjukt www.koket.se
Crème brûlée-cheesecakepaj Botten18 digestivekex, finkrossade (eller 20–25 Mariekex) 100 g smör, smält. Fyllning300 g färskost 1,5 dl strösocker 2 msk vetemjöl 4 ägg 1 dl vispgrädde 0,5 msk vaniljsocker www.koket.se
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.