Tillsätter du den i mjuka kakor med bikarbonat blir de riktigt saftiga tack vare ostens syrlighet. florsocker och citronsaft till glasyr att dekorera med
Oljvoljekaka medcitron och apelsin. matlagning (naturligtvis), som smörolja till dörrar, till att fixa trilskande pianotangenter, som allmänt medikament, till att valla skidor
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Garnera med ägg, tomat, gurka, räkor, citroner och dillkvistar. Det hade förmodligen varit lättare med landgångsbröd istället för formfranska eftersom de sistnämnda gärna vill glida isär efter ett tag
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Klä en form 25x25 cm med bakplåtspapper. Första gången jag åt denna så var det på ett kyrkkaffe. Måste säga att den var den godaste kakan jag fått på ett kyrkkaffe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.