Koka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund. Den här gången lägger du dem på ett bakgaller och rullar runt med hjälp av en gaffel
Fira Lucia med en varm kopp glögg och en tryffel vetja. Tillsätt chokladen och vispa till en slät kräm, påskynda inte smältningen med mer värme då chokladen sen får svårt att stelna, det tar någon minut att få till en jämn kräm
Den här gången lägger du dem på ett bakgaller och rullar runt med hjälp av en gaffel. 1250 g vit choklad, smältKoka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund
I dag gjorde jag saffranstryffel efter ett recept från boken ”Monika Ahlbergs Jul”. Ta lite i taget av blandningen med en sked och forma saffranssmeten till bollar
Nu var det länge sen jag skrev men tiden har upptagits av arbete i ostbutiken, bakande inför glöggfest, själva glöggfesten som blev en riktig hit med ostbricka och en massa andra godsaker, yoga, vinprovning och julbord, ett slutprov i den språkkurs jag läst och julfest på jobbet i fredags och sedan ostbutiken igen
Dessa saffranstryfflar som bara smälter i munnen är även de tradion i hemmet. I år så doppade jag dem i vit choklad istället för att rulla dem i kakao eller florsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.