Koka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund. Hacka den mörka chokladen fint. Värm upp saffransgrädden igen och häll den över den hackade chokladen, 1/3 i taget
I dag gjorde jag saffranstryffel efter ett recept från boken ”Monika Ahlbergs Jul”. De är väldigt lättgjorda, blev riktigt gula och fina och har en len och fin konsistens
Nu var det länge sen jag skrev men tiden har upptagits av arbete i ostbutiken, bakande inför glöggfest, själva glöggfesten som blev en riktig hit med ostbricka och en massa andra godsaker, yoga, vinprovning och julbord, ett slutprov i den språkkurs jag läst och julfest på jobbet i fredags och sedan ostbutiken igen
Detta är mitt favoritrecept på tryfflar. Smälter underbart i munnen. Alla som smakat de har älskat dem. Då jag inte gillar sprit i godis brukar jag utesluta den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.