Denna gången använde jag tre-lika-receptet på tårtbotten och smaksatte förstås med saffran igen. Så idag efter restaurangbesöket med större delen av släkten får vi hugga in på nedre delen
Under tiden degen jäser kan ni äta middag med familjen och pyssla lite hemma. Jag förklarade då för honom att så är det när man är tillsammans med en som bloggar om allt man kan äta
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned i smeten med slickepot. Jag fick äran att stå för fikat och även om jag först tänkt baka klassiska kanelbullar så ledde tidsbristen till dessa små härligheter
Ha grädden på pavlovan och garnera med de sockrade tranbären, granatäppelkärnor och rosmarinkvistar. Den här är inspirerad av vinter och passar utmärkt till jul
Som jag skrivit tidigare kommer jag ha ett gästinlägg en gång i månaden på Denna månad bjuder jag på saftiga Citron & pistage proteinmuffins medcitronfrosting
Själva tårtan blev i alla fall riktigt god, med sockerkaksbotten med riven citron och lite citronsaft i, halloncurd som fyllningen ochcitronfrosting runt om
Vänd ner vaniljsocker och florsocker i grädden och blanda sedan med gröten. Koka riset i saltat vatten och smör i ca 10 minuter. Tillsätt mjölken och låt svälla på svag värme i ca 30 minuter, rör om försiktigt någon gång så att gröten inte bränns vid
Jag ville göra en jultårta och tänkte att en tårta med saffran och vanilj skulle vara gott. Om man vill smaksätta med vanilj eller kakao så blanda det med mjölet
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.