Saffransrulltårta. Vispa ägg och socker till en luftig och ljus smet, helst med elvisp. Stjälp omedelbart upp den färdiggräddade kakan på ett lätt sockrat och kokosstrött bakplåtspapper och dra försiktigt bort bakplåtspappret som kakan gräddats på
Ingredienser Portioner. 15 bitar Botten 1/2 g saffran 1/2 dl vatten 3 ägg 1 1/2 dl strösocker 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) 1 tsk bakpulver Fyllning rivet skal av 1 apelsin 50 g mörk choklad (70%) 250 g mascarpone 1/2 dl florsocker Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ta fram en långpanna och klä den med bakplåtspapper. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner dem i äggsmeten och blanda ihop med luftiga tag
Jag tog mig upp och kom i väg till jobbet och det känns faktiskt inte speciellt jobbigt, nog hade jag gärna legat kvar i sängvärmen med min bok som är såå spännande, men det hinner jag
Ta fram en långpanna och klä den med bakplåtspapper. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner dem i äggsmeten och blanda ihop med luftiga tag
Ta fram en långpanna och klä den med bakplåtspapper. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner dem i äggsmeten och blanda ihop med luftiga tag
Blanda vaniljkvargmed saffran och eventuellt mer stevia och bred ut över pannkakan. Inte nog med att det ser proffsigt ut så låter det gott också och jag tänkte dela receptet på Saffransrulltårtan som är en utmärkt frukost, mellanmål eller lätt lunch/middag, jag har testat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.