Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa. Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten
Ingredienser Portioner. 15 bitar Botten 1/2 g saffran 1/2 dl vatten 3 ägg 1 1/2 dl strösocker 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) 1 tsk bakpulver Fyllning rivet skal av 1 apelsin 50 g mörk choklad (70%) 250 g mascarpone 1/2 dl florsocker Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Hur många fler än jag jobbar i dag. Det var väldigt lugnt i trafiken på väg till jobbet så det verkar som att de flesta fortfarande har semester och ligger hemma o drar sig
Inte nog med att det ser proffsigt ut så låter det gott också och jag tänkte dela receptet på Saffransrulltårtan som är en utmärkt frukost, mellanmål eller lätt lunch/middag, jag har testat
Saffransrulltårta med apelsinchokladfyllning. Delar med mig av ännu en favorit med saffran i. Den här gången är receptet hittat i icas recepthäfte som finns i butiken
Kommentarer
mari.westling
Jag gjorde denna saffrans rulltårta tre ggr förra julen. Den är ljuvligt god. Svår att låta bli ??
Logga in eller Registrera för att kommentera.