Idag är det andra advent och vi myste med en lång frukost/brunch till de två tända ljusen. Det doftar härligt av pepparkakor hemma nu, och den doften slåss med hyacinterna som också börjat blomma
Knapriga och rikligt smaksatta med saffran gör dessa skorpor väldigt goda. Rulla degen till fyra avlånga längder fördelade på 2 långpannor med bakplåtspapper
Smält chokladen med Milda flytande långsamt så inte chokladen skär sig. Blanda till sist i mjölet och de krossade hasselnötterna, rör till en klumpfri smet
Väskan är fullpackad med böcker och rekvisita – imorgon drar jag till Köpenhamn. Hasselnötmjölk passar heeeelt perfekt i islatte, man får den goda nötiga smaken från hassel och där finns även en sötma i mjölken som gör att man inte behöver söta drycken – tycker åtminstone jag som ogillar de där alldeles übersöta kaffedrinkarna man får på café
Smält smöret tillsammans med saffranet. Forma degen till 3 st längder och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Skär längderna med en sågtandad kniv i 1 cm tjocka skivor och lägg dom tillbaka på plåten
Hasselnöts massan innehöll mer nötter en socker medan nötcremen innehöll mer socker än nötter därför, för denna gång, valde jag att köpa hasselnötsmassan men välj själv vilken du föredrar
Enkel sommarsallad med rostade hasselnötter, fetaost och avokado med limemarinerad laxfilé. Hasselnöt, avokado och fetaostsalladmed limemarinerad laxfilé Enkel sommarsallad med rostade hasselnötter, fetaost och avokado med limemarinerad laxfilé
Som med så många andra recept är detta hämtat från Leila. lite rörsocker att toppa med (eget tillägg). Forma degen till tre längder och rulla dem i rörsocker, lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i ugnen i ca
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.