Vispat smör 100 g ekologiskt smör 0,5 tsk havssalt
Fröknäcke 1 dl solrosfrön 1 dl pumpafrön 0,5 dl sesamfrön 0,5 dl linfrön 0,5 dl sojamjöl 1 msk fiberhusk 1 nypa salt 2 dl hett vatten 2 nypor havssalt
Saffransfiskgrytan 2 klyftor vitlök 1 gul lök 2 morötter 2 palsternackor 1 rotselleri, liten ca 2 dl vatten 1 tärning ekologisk grönsaksbuljong 5 dl ekologisk matlagningsgrädde 1 g saffran 2 msk ekologisk tamari soja citron , efter smak salt , efter smak peppar, efter smak 300 g färsk laxfilé 300 g färsk torskfilé
Strö ut vetemjölet över smöret i formen och lägg sedan dit fiskbitarna som du sedan strör saltet på. Häll matlagningsgrädde i en liten bunke och blanda i chilisåsen sedan häll över blandningen över fisken
Runtom på nätet har jag sett folk som gjort grönkålschips till höger och vänster och tillslut kunde jag inte låta bli att testa, när jag hittade färsk grönkål i affären
Blanda riven citron, citronsaft, örter, honung samt olivolja och smaka av med salt och vitpeppar. Du kan garnera fläskfilén med skivad rödlök, machesallad samt rostade solrosfrön
Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.