Saffransfiskgryta, serveras med aioli och grönkålschips
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g ekologiskt smör
  • 0,5 tsk havssalt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl sojamjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 nypa salt
  • 2 dl hett vatten
  • 2 nypor havssalt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 rotselleri, liten
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning ekologisk grönsaksbuljong
  • 5 dl ekologisk matlagningsgrädde
  • 1 g saffran
  • 2 msk ekologisk tamari soja
  • citron
, efter smak
  • salt
, efter smak
  • peppar, efter smak
  • 300 g färsk laxfilé
  • 300 g färsk torskfilé
  • 15 handskalade räkor
  • 2 dl ekologisk aioli
  • citron
  • dill
  • 200 g färsk grönkål
  • olivolja
  • salt
  • Vispat smör 100 g ekologiskt smör 0,5 tsk havssalt
  • Fröknäcke 1 dl solrosfrön 1 dl pumpafrön 0,5 dl sesamfrön 0,5 dl linfrön 0,5 dl sojamjöl 1 msk fiberhusk 1 nypa salt 2 dl hett vatten 2 nypor havssalt
  • Saffransfiskgrytan 2 klyftor vitlök 1 gul lök 2 morötter 2 palsternackor 1 rotselleri, liten ca 2 dl vatten 1 tärning ekologisk grönsaksbuljong 5 dl ekologisk matlagningsgrädde 1 g saffran 2 msk ekologisk tamari soja citron
, efter smak salt
, efter smak peppar, efter smak 300 g färsk laxfilé 300 g färsk torskfilé
  • Garnering 15 handskalade räkor 2 dl ekologisk aioli citron dill
  • Grönkålchips 200 g färsk grönkål olivolja salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.