Det har jag faktiskt slutat med sedan många år, numera är det mjukt, rumstempererat smör som gäller för att få fina, luftiga och framföralltsaftiga lussebullar
Ha i mjöl undan för undan medan du rör - när allt mjöl är i så kör med elvisp och degkrokar till den är en glansig deg som inte fastnar i kanterna av bunken
Den enda förändringen jag gjorde i tillverkningen var att jag började med att blanda ut saffranen i sprit för att ta fram ännu mer av smaken (något som jag på senaste tid hört mycket om)
Amanda ville inte göra lussekatter, så istället gjorde hon "lusse-elefanter" och varför inte. Tillsätt endast så mkt mjöl som behövs för att kunna rulla degen och forma till små katter
Eller ja, inte riktigt kanske men det är inte så himla långt kvar till första advent vilket i sin tur innebär att det snart är dags för att baka lussebullar
Tricket är att det behöver vara ganska mycket smör i degen för att de inte ska vara torra. Att ha i ett ägg i smeten hjälper också till att göra lussekatterna så där luftiga och saftiga som de ska vara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.