Saffransbullar
BY ROSENGRIP
BY ROSENGRIP
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 40 st
  • Fördeg
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 g saffran
  • 2 påsar
  • 8,6 dl vetemjöl
  • Deg
  • 150 g smör rumstemperatur
  • 1,7 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 5,3 dl vetemjöl
  • 250 g mandelmassa
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 120 g smör rumstemperatur
  • 1 st ägg
  • pärlsocker
  • 0,5 cm tjock deg på ett lätt mjölat bord. Bred ut fyllningen jämt över degen. Greppa överdelen av degen och vik den över så att du får en halv vikning. Dela degen i avlånga remsor och gör små knutar genom att snurra remsan runt två fingrar som en nysta eller så gör man klassiska bullar. Lägg i bullarna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ordentligt under en duk
  • 13-15 min tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.