Bullar

Bullar

  • 14 Recept
Toscabullar

Toscabullar

Ta ut bullarna ur ugnen och bred snabbt på glasyren. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 5 minuter. Ställ tillbaka bullarna och grädda dem ytterligare ca 4-5 minuter
Roys saffransbullar med fördeg

Roys saffransbullar med fördeg

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med ägg och strö över hyvlad mandel och pärlsocker
Citron- och mandelbullarHär stoppar vi bullarna i en form – resultatet blir saftiga, rustika godsaker utan papperskrångel. Skär bullarna i önskad storlek och frys in dem som inte kommer att ätas upp direkt.

Citron- och mandelbullarHär stoppar vi bullarna i en form – resultatet blir saftiga, rustika godsaker utan papperskrångel. Skär bullarna i önskad storlek och frys in dem som inte kommer att ätas upp direkt.

Får inte alla bullar  plats ställs de på en plåt med bakplåtspapper. Bullarna går bra att frysa. 11 30 bitar Ingredienser Citron- och mandelbullar 10 dl + 1/2 dl vetemjöl (600 g) 175 g smör 50 g jäst 2 1/2 dl mjölk (3 %) 1 ägg 1/2 dl vit sirap 1/2 tsk salt Fyllning 250 g mandelmassa 2 citroner, rivet skal 1 citron, pressad saft 125 g smör, rumsvarmt 1 1/2 dl strösocker Glasyr 2 dl florsocker 2 msk pressad citron gul hushållsfärgCitron- och mandelbullar   1. Skär rullen i jämnstora bullar, ca 4 cm breda. Ställ bullarna i en smord form, ca 25 x 30 cm. Grädda formen med bullar mitt i ugnen ca 25 min, tills bullarna är genomgräddade och har fått fin färg. Bullar på plåt gräddas i 225 grader 8–10 min
Saffransbullar

Saffransbullar

Det här recept utav Roy Fares är det bästa jag provat när det kommer till Saffransbullar. Dela degen i avlånga remsor och gör små knutar genom att snurra remsan runt två fingrar som en nysta eller så gör man klassiska bullar
#2 Saffranssmörbullar

#2 Saffranssmörbullar

Saffranssmörbullar, 40 st. Del 2 i Goda Tankars julkalender. Nybakta lussekatter är ju fantastiskt gott, med iskall mjölk till, men sen blir de lite… tråkiga
Fyllda saffransbullar

Fyllda saffransbullar

Pensla bullarna med uppvispat ägg. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och jäs under bakduk ca 30 minuter
Saffranssnurror

Saffranssnurror

Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper, eller i formar. Smula ner jästen i en skål. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel