Förra julen var det Ankis syrrason Freddy som stod för vörtbrödsbaket och det gjorde han med bravur. Nu tar vi och pausar lite från vattendjuren, man kan ju faktiskt inte leva på sill endast, det är ju kanske trevligt att ha något att mumsa på till sillarumporna också
Min mammas knäck är fortfarande den godaste knäck jag smakat men något recept finns inte för hon gjorde den på en höft precis som hennes pappa lärt henne
Varm saffransdryck med alla glöggkryddorna till adventsfirandet istället för glögg. Servera direkt eller förvara i kylskåp och värm upp till serveringen
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Vispa gulorna med sockret till ett vitt och pösigt skum. saffran. Vispa vitorna till ett fast. mascarponeblandningen i äggulorna och rör till en jämn smet
Revbensspjäll till jul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll till jul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Goda chokladpraliner till jul. Tillsätt jordnötssmöret och rör samman allt till en smet. Så var det dags att börja göra julgodis, jag vet – det är lite tidigt men ska man hinna skapa lite recept så är det bäst att börja i tid
Värm vinbärsgelén i en kastrull ihop med övriga ingredienser till glazen. Stek spjället mitt i ugnen, 175 grader, i 1-1,5 timme eller tills benrn lossnar lätt och köttet känns klart
Med rätt tillagningstid, gör det måltiden till en riktigt höjdpunkt Jag tänkte bjuda på ett tips med lammstek som man fyller med några favoritingredienser såsom rosmarin, citron och parmaskinka
Blanda samtliga ingredienser till smeten. Doppa järnet i smeten, smeten ska nå upp till kanten. Fritera struvorna tills de har fått fin färg och lossnar från järnet
Rör tills smeten är blank. I förrgår svängde jag ihop detta superenkla godis, tokfort gick det att göra (behöver dock stå över natten och stelna sen) och gott blev det
Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Tillsätt mjölblandningen i äggblandningen och till sist det smälta smöret och det rivna apelsinskalet
Vispa gulorna med sockret till ett vitt och pösigt skum. saffran. Vispa vitorna till ett fast. mascarponeblandningen i äggulorna och rör till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.