) och spetsat med Xanté blir det en perfekt välkomstdrink på adventsminglet. I jakten på något varmt alternativ till glöggen snubblade jag över detta äppelvin som i princip smakar som flytande äppelkräm
och det är så himla mjukt ochgott. Igår hade vi en så blåsig och kall dag här hos oss. Och vad är väl lämpligare än att ställa till med brödbak en kall och ruggig dag
Gjorde till middag en enkel och god rätt som alla tyckte var jätte god =). salt och peppar. stek sedan lök och spenat i en stekpanna, tillsätt skinkan och philadelphiaosten smaka av med salt och peppar
Kan göras i förväg och värmas på inför servering. Lägg två musslor per person på salladen. Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré och saffransmajonnäsLyxig och arbetad förrätt där allt kan förberedas, bara musslorna lagas direkt före servering
Programmet är en stor satsning som jag gör på att ta Jävligt Gott till nästa steg och göra det som jag tror att vi allesammans tänkt på, men kanske väntat på att någon annan skulle ta tag i – ge Sverige det där jävligt schysst veganska matlagningsprogram som vi alla väntat på
Lite under halva fick bli soppa, och en del blev det paj av och resten är fortfarande i kylskåpet och väntar på att jag skall komma på något kul att laga av den
Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bädd av löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst på bädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.