Söt havregrynsgröt med vinbärssylt
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 min Tillagningstid 3 min Totala tiden 8 min Nu är det längesen jag skrev ett inlägg på bloggen men det beror på att det har hänt ganska mycket och jag har behövt lära mig lite nya saker som även kommer att komma till användning här fast lite längre fram. Just nu jobbar jag med att sammanställa en bok om soppor vilken jag hoppas att ni och era små ska gilla. Boken kommer att släppas här inom kort. Dagens inlägg innehåller såklart även som rubriken säger ett recept på gröt. Det är en klassisk havregrynsgröt som vi smaksätter med lite vinbär och kardemumma. Gröten är söt och tillsammans med den lite syrliga vinärssylten. Vinbärssylten har vi gjort sockerfri så den kan ges även till de allra minsta. Till lite mindre barn kan man mixa havregrynen vilket ger gröten en lite snällare konsistens. Författare: Mejas Mat Recept typ: Frukost Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 2 Ingredienser Bebis: 1 dl havregryn mixade 2 dl vatten 1 dl havremjölk ¼ krm kardemumma ½ krm vaniljpulver Vuxen: 2 dl havregryn 3 dl vatten 1 dl havremjölk ½ krm kardemumma 1 krm vaniljpulver 1 krm salt Vinbärssylt 225 g röda vinbär 15 dadlar 1 dl vatten Instruktioner Mät upp vatten och häll i en kastrull tillsammans med vinbären och hackade dadlar. Låt koka upp och koka samman under lock tills dadlarna är mjuka. Koka ned vätskan något. Tag av spisen och låt svalna och mixa samman till en slät sylt. Mixa havregrynen till ett mjöl. Mät upp vatten, havremjölk, vaniljpulver och kardemumma i en kastrull tillsammans med de mixade havregrynen. Låt koka upp och koka samman till önskad konsistens. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt, fungerar även bra som smakis. Många mindre barn föredrar en lösare gröt, späd med vatten eller havremjölk till önskad konsistens erhålls. 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.