Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
Eftersom det har varit dåligt med högtidsdagar på sista tiden, och väldigt gott om härlig äggvita efter all vaniljkrämskokning här i bageriet, bestämde vi oss för att det är Marängsvissens dag imorgon
Jag och syrran bestämde oss för att julbaka tillsammans i år, så förra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
Den här bullen är inte så söt och eftersom jag använt ett kakaosmör och stora bitar av vitchoklad så blir det inte att det rinner ut någon choklad som riskerar att bli bränd
Det är inget jag skäms över, min mor är likadan sådet måste vara ärftligt. Stelnar den inte tillräckligt så kan moussen vispas lite med elvisp innan den läggs i tårtan
Dels kan du kika in den här [länk] listan, men du kan också ersätta äggen med t. ex riven rå potatis, (vegetabilisk) grädde, "no-egg", mjöl, nötsmör, kokt ris/bovete/hirs/mosad potatis eller havregryn, det beror lite på hur smeten ser ut (om den är torr/lös)
Tillsätt den vispade äggvitan följt utav alla dom ihopblandade torra ingredienserna. Och efter detså kom jag på att jag skulle jue till optikern för nya linser
Det jag längtar efter är lugnet, naturen som kommer vara alldeles vit i mörkret, tystnaden, kravlösheten, gos med katter, matlagning, vedeldad bastu och att bara vara med Mannen i mitt liv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.