Själv har jag sovit sisådär. Är lektionsfri idag, så jag kan planera, rätta och göra annat istället. När jag nu hade tid att göra en ordentligt frukost idag så blev det kesoplättar
Den här galna hösten då livet består av flängande mellan jobbet och sporadiska flytt- och renoveringsutflykter till Blå Huset så är släng-allt-i-en-gryta-och-glöm-bort-det-matlagning en räddning och välsignelse
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
· Har du ingen marmorskiva kan du använda en silkonmatta eller en vanlig ugnsplåt. Så fort karamellmassan är tillräckligt sval för att hålla i händerna ska den ”dras” så att den ljusnar i färgen och snurras så att den får en fin form
Blanda samman alla ingredienserna, smaka av och låtsåsen stå kallt någon timme till serveringen. Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Låt allt puttra så länge så att riset är klart (provsmaka), tillsätt lite mer vatten om det behövs. För att det ska bli så gott som möjligt använd gärna krossade tomater av god kvalité (dom smakar så mycket mer än dom där billiga som bara smakar vatten och inte tomat) och gärna kalamata oliver (jag köper alltid urkärnade kalamata oliver, så goda)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.