Det andra passade bra som sällskapsvin. En lördagkväll för några veckor sedan hade jag och min kompis Helena inget att göra så vi beslöt oss för att ha en grillkväll med gott vin och massor av tjejsnack
lättdrucket, välgjort och lättgillat – passar väl till mat men också som sällskapsvin. Lördag och matlagning är en god kombination, lördag och långkok ännu bättre – dofterna fyller lägenheten och skapar en underbar atmosfär
Det bör dock fungera helt ok som sällskapsvin. Lördagen kan sägas ha gått i de tvära kastens tecken. På dagen besökte firade vi min brorsons tvåårsdag och på kvällen lagade vi en trerättersmiddag, detta kombinerades med de fruktansvärda nyheterna från Norge
Fungerade bra mot hettan i maten och som sällskapsvin. Lördagslunch – man tager vad man haver. i frysen fanns lite scampi och i skafferiet fanns glasnudlar, vitlök, soja och balsamico samt diverse kryddor
Riktigt trevligt vin till kött eller som sällskapsvin. Vinia & Sigva bjöd upp till provning, tyvärr hann jag bara med ett snabbt besök på sluttampen av provningen – varför följande noter är ganska korthuggna
Det här ligger och balanserar på rätt sida om svulstighet och sötma, det blir inte klistrigt eller bombastiskt men det blir inte heller elegant och finstämt – kul som somrigt sällskapsvin
Det finns en tendens att smakerna på bredden är en aning tydliga i förhållande till mellanregistret vilket ger det en liten obalans, i mitt tycke är också fruktsmaken är en aning för koncentrerad – jag tycker det skulle tjäna på att dras ut en aning men här beror det på vilket vin man vill ha, ett matvin eller ett sällskapsvin
grillat ljust kött, fågel, feta korvar, ost men det fungerar också, som sällskapsvin – med andra ord ett italienskt rödvin som överraskar på ett positivt sätt
Lättare rätter med ljust kött, kyckling, fisk, sallader men också som sällskapsvin. . Vi har provat årets Beaujolais Nouveau 2012 (95419) som i år kommer från den stora vinproducenten Labouré – Roi
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.