2001 års
Chianti kommer från en toppårgång för Terreno men är också resultatet av en ny vinmakare. Vinet är mer blårött i färgen men en liten tegelton börjat skymta fram- Doften är fylld av mocca, mörk choklad, korinter och torkad frukt tillsammans med lång sötsyrlig ton som håller fast näsan och lockar den likt en najad ned i djupet. Smaken visar på ett vin som ligger precis mitt emellan moget och ungt; här finns en ren fruktigthet, viol, lite chark och läder och en rejäl dos choklad och peppar. I botten kommer lite kärn- och kakaobitterhet med inslag av bläck och läder. Härligt, välbalanserat och riktigt bra. Det här är ett lite större vin, lite bredare i paletten än 1990 års Mycket trevligt nu, borde hålla utan problem i ytterligare 5 år 2009 års vin kommer lite oturligt på skam, inte för att det dåligt utan för att 01:an och 90:an har lämnat ett stort intryck i gommen. Här finns mörk frukt, ekfatskryddor, en lång lite bitter syra och en fin fräschhet med bra taniner. Det är trevligt vin som fungerar bra till mat – det vore intressant att lägga undan ett par flaskor och se om det utvecklas lika bra som sina yngre diton.
2008 Terrano
Chianti Classico Reserva är ett snyggt vin, elegant, långt, bra tanniner och med en fin mocca ton, bra ekfat och lite kärnbitterhet. Det här är ett gott exempel på en Chianti Classico Reserva, god att dricka som sällskapsvin och utmärkt till mat. Personligen tycker jag att denna typ av vin är utmärkt till vilt och skandinaviska smaker; såsom älggryta med karljohansvamp, enbär, morötter med mera.
Det går inte att komma ifrån, under intervjun med Elenore Bendel Zahn och Karoline Jönsson känns det vid flera tillfällen som om jag egentligen är där för att skriva om ett kärlekspar och skildra hur deras vägar korsades
Kocken måste ta på råvaran, vända och vrida på den och studera den från alla håll och kanter, - exakt på samma sätt som en sushimästare gör med ett stycke tonfisk förren han förstår huru fiskstycket skall skäras upp
lördag, den 8 april 2017, kl. 17. 00. Kuvertbröden från himlen. Hej min vän. Hur mår du. Detta är ett tidsinställt inlägg å just nu befinner vi oss på en överraskningsfest i Härnösand för faster Pia 60 år å farbror Peter 70 år
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Soppa från Italien. 9 Februari 2016 /. 20. 37 /. soppor. /. Permalink /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Även dagens recept är hämtat från en kollega i matvärlden, en tjej som befinner sig på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Singapore, en av våra absoluta favoritstäder faktiskt
Det är sensommar och dags för björnbären att mogna. Varje sommar lånar vi svärföräldrarnas båt på Hönö och styr mot ölandskapet i skärgården som har fullt av björnbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.