Det är mycket jag verkligen tycker är sååå gott när det gäller mat o dryck. En sak det inte varit så mycket om på bloggen är drinkar, men jag tycker det är himmelskt gott
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. gärna en liten, cirka 15 cm i diameter (jag var tyvärr tvungen att ta en något större form). Fördela smeten i formen, skruva ned ugnen till 175 grader, och grädda kakan i nedersta delen av ugnen i 30-45 minuter, tills kakan är fast. 9/10 - men receptet på själva kakan var inte det bästa. 1 ägg. 1 tsk vaniljsocker
74117. Ca 10 st. Jag tog faktiskt mer, typ 100 cl. 1. (1 deciliter = 10 centiliter). 74117. Ca 10 st myntablad. Jag tog faktiskt mer, typ 100 cl Gör så här
Nästa drink blev en sommargrön variant med 1 st limecider och 4 cl mintvodka. 2019-06-0321. 2019-06-01 08. 18. 10. 2019-05-31 07. 2019-05-30 06. 2019-05-26 20. 2019-05-2221. 11. 2019-05-0917. 18. 2019-05-0815. 14. 13. 2019-05-0616. 2019-05-0410. 12. 1 and higher (12). thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat. php on line 1273 4 cl ros. 1 st lime
0,5 dl sockerlag / 10 myntablad (gärna choklad- och annanasmynta) / saften från 1 stor lime / 8 cl mörk rom / kolsyrat vatten och massor av is. Sockerlag 1 dl vatten + 1 dl socker som får koka ihop till en sirapsaktig konsistens. Smaklig spis ♥ 0,5 dl sockerlag / 10 myntablad (gärna choklad- och annanasmynta) / saften från 1 stor lime / 8 cl mörk rom / kolsyrat vatten och massor av is. 1 dl vatten + 1 dl socker som får koka ihop till en sirapsaktig konsistens
Till 4 glas600 g kärnfritt fruktkött av vattenmelon16 cl Campari2-3 dl blodapelsinjuice12 isbitarEv apelsinskivor till kanten på glasetSkär melonen i grova bitar. 12 isbitar
Kör degen med degkrokar i minst 6 minuter (gärna 10) utan salt och sen 3 minuter med salt. Låt degen vila 1,5-2 timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort). 7 g (drygt 1 tsk) rapsolja (eller annat matfett). 15 g salt
1,5 dl strösocker. 1 dl kokosflingor. 1,5 dl strösocker. 3 äggvitor 1 dl kokosflingor. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
10. Så här blev nummer 1. 20 Jun. 20. Smörgåstårta nr1. 0kommentarer. Så var det smörgåstårtedags igen. Den har en fyllning på coleslaw och en leverpastejsfyllning och sen dekorerad med rostbiff, skinka, fetaost och grönsaker
En läskande barn- eller vuxendryck är bärkuber o bubbelvatten. Super fräscht, läskande o gott. Ibland kan det även vara gott o uppfriskande med en cocktail, en kall cocktail en varm sommarkväll
Varmt välkommen till del 1, av min alldeles egna lilla reseserie. Ingredienser, 16 kakorPajskal. 125 g margarin3 dl vetemjöl3 msk socker1 msk vaniljsockerLite kallt vatten vid behovFyllning. 1 dl grädde 200g mörk choklad av god kvalitetGarnering/topping. Klä formarna med degen, och ställ kallt cirka 15 minuter. Stick med en gaffel hål på degen, och grädda därefter skalen i cirka 10 minuter tills de fått en gyllene färg. 4/10 Jag är inte överförtjust i klassisk pajdeg, vilken ju denna kaka vilar på en grund av. 1, av min alldeles egna lilla reseserie. 16 kakor. 125 g margarin. 1 msk vaniljsocker. 1 dl grädde. 4/10 J
Ingredienser, 1 st paj á 23 cm. 90 g smör1 tsk rapsolja3 msk vatten1 msk socker1/8 tsk salt150 g vetemjölFyllning. 3 hela ägg 2 äggvitor140 g florsocker 2 msk citronzest (från cirka 4 stora citroner)125 ml citronsaft, från 4-5 citroner ungefär200 ml creme fraicheTopping. Värm ugnen till 210 grader. Ställ detta i ugnen under 15 minuter, tills blandningen bubblar och en gyllenbrun kant kan ses längsmed skålens kant. Förgrädda därefter pajskalet i cirka 15 minuter, tills skalet blivit gyllene men abslout inte för mörkt då det skall gräddas igen med fyllningen. Ställ pajen att gräddas nederst i ugnen på 150 grader, i 20-30 minuter. 9/10 - Ett riktigt topprecept. 1 st pa. 1 tsk rapsolja. 1 msk socker. 1/8 tsk salt. 150 g vetemjöl. 140 g florsocker. 125 ml citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.