Skär tårtbottnen i tre delar. Mosa en banan och bred på den nedersta bottendelen. Lägg på den andra delen och bred 3 dl vispad grädde smaksatt med kakao uppepå
Grov-riv morot och vitkål, grovhacka löken och finhacka vitlöksklyftan. Låt det koka på svag värme under lock i ca 20-25 minuter. 1liter kyckling- eller grönsaksbuljong. 5-1 msk vitvinsvinäger eller balsamico
(Den får en härlig rosa-lila färg. Rödbetor 2-5 st beroende på storlek (ca 300-350 g). 2-3 kokta ägg. Koka rödbetor, morötter och potatis med skalen på
Lägg köttet i kylskåpet i 2-3timmar. Köttet blandas ihop med alla kryddor, löken tillsätts och in i kylskåpet igen i 2-3 timmar till. 2 - 3 kg lamm eller fläskkött
Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - rysk rödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg. Låt koka 20-30 minuter. 3-4 st kvistar färsk timjan. 0,5 kg färska rödbetor 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 st rödlökar 2 st morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsakbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 st vitlöksklyftor 3-4 st kvistar färsk timjan 3 st lagerblad salt och peppar smör eller olivolja till stekning Bladpersilja och gräddfil till garnering
6 - 7 hg köttfärs. 7 - 8 stora potatisar. Råstek små potatistärningar fint för sig, salta och peppra. Mosa ner och stek färsen i en het panna, krydda och blanda i senap, purjolök, rödbetor och ättiksgurka och lite rödbetsspad
Smält matfettet i en traktör- eller stekpanna och fräs den gula löken några minuter. RYSK FÄRSPANNA. Köttfärs på ryskt sätt med rödbetor och gurka är gott att servera som vickning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.