Stroganoff som snabb, lyxig gryta. Servera stroganoffen genast med pressad potatis och saltgurka. Biff Stroganoff Ingredienser 600 gram biff eller filé, av vilt- eller nötkött salt svartpeppar 150 - 200 g svamp, champinjon eller fryst skogssvamp 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 tsk paprikapulver 2 msk tomatpuré 2 dl crème fraiche 1 dl vatten 1 ½ msk koncentrerad kalvfond 1 msk dijonsenap 1 msk finhackad persilja Gör så här Putsa köttet noga och skär det i tunna strimlor
Gör så här. Smält smör i en stekpanna och knaperstek bacon. Lägg åt sidan för att svalna. Hetta upp en tjockbottnad kastrull, lägg i en klick smör och stek korv och lök
Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Det är ganska intressant att läsa om maträtten stroganoff, för ingen verkar vara helt säker på vilka ingredienser som egentligen ingick i det ursprungliga receptet
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.