Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 20 min. Häll av och mosa grovt tillsammans med crème fraiche och mjölk
Rotfruktsstomp. Skala och skär kålrot, potatis, persiljerot, morot och rotselleri i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är riktigt mjuka, ca 15 minuter
En rödvinssås passar fint till upptäckte vi, precis som ett potatis och rotfruktsstomp gör. Alltså det börjar ju likna filmen "Julie och Julia" här i vårt kök, har ni sett den
En rotfruktsstomp eller pressade potatisar är gott till. Till grytan åt vi alltså rotfruktsstomp, eller mos om du hellre vill kalla det så - vi säger stomp eftersom det låter så roligt (japp så lättroade är vi
Dagens tips och recept är en fantastiskt god och ganska annorlunda rotfruktsstomp/bearnaise och den kan du servera till nästan vad du vill, vi lovar att den sitter som en smäck till både kyckling, fisk och en god köttbit
Rotfruktsstomp med korv och fruktig vitkålssallad. När småttingarna var nykläckta och ytte-pytte-små, och långt innan den här bloggen existerade, provade vi att få en matkasse hemlevererad vid dörren
Bryn köttet runtom i smör och klappa in det med kryddorna. Lägg det på en plåt med bakplåtspapper. Stick in en köttermometer utan att spetsen nuddar benet
Bryn köttet runtom i smör och klappa in det med kryddorna. Lägg det på en plåt med bakplåtspapper. Stick in en köttermometer utan att spetsen nuddar benet
Kotlettrad - Rotfruktsstomp - Skysås - Ljummen salladDra på ugnen i 175 grader. Var tvungen att bli av med lite grejer i kylen så jag tog lite av varje till kvällens middag
Rotfruktsstomp. 1. Skala och skär kålrot, potatis, persiljerot, morot och rotselleri i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är riktigt mjuka, ca 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.