Rotfruktsbearnaise
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rotfruktsbearnaise
  • 400 g morot
  • 400 g palsternacka
  • 100 g jordärtskocka
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 1 kruka färsk dragon
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 25 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Skala och dela morot och palsternacka i mindre bitar, koka dom i lättsaltat vatten tills de mjuknat.
  • Häll av vattnet och låt rotfrukterna ånga av.
  • Koka lök och dragonkvistar i vinäger och vatten tills all vätskan kokat bort.
  • Plocka upp dragonen och häll ner rotfrukterna till löken tillsammans med smöret, mixa med mixerstav eller i en mixer.
  • Smaka av med salt och peappar.
  • Rotfruktsbean kan förberedas och värmas när den ska serveras.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.