Tvätta rödbetorna och dela i halvor eller kvartar, lägg i en form, salta och ringla lite olja över. En riktigt god middag med en härligt krämig sås, välj närproducerat kött, dyrare visst, men så mycket godare
Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetormed fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor
Blanda det med potatis, rosmarin, chili, vitlök, olja, salt och peppar. Hacka rosmarin grovt, dela, kärna ur och hacka chilin och skala och skiva vitlöken
Rostaderödbetormedrosmarin. Strö på lite hackad färsk eller torkad rosmarin. Jag rostade några rödbetor, marinerade lite kikärtor och rörde ihop en kall sås med riven västerbottenost
Rödbetor, färdigkokta. Rotselleri med smör till bakningen. Bulgur med ev smaksättning. Ett lite annorlunda inlägg, lite tips och inspiration förhoppningsvis
Till det grillade igår åt vi ugnsrostad färskpotatis medrosmarin och annat gott. Rör ihop olivolja, peppar och flingsalt medrosmarinsmak och blanda med potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.