Tillsätt lite mjöl åt gången och knåda ihop till en deg. Tina broccolin och mixa med vitlök, solroskärnor, citron, sambal oelek till en slät smet med en blender eller stavmixer
Skala rödbetorna och skär i klyftor. Blanda med olja och kryddor på en plåt. Sätt ugnen på 200°C. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter tills de är mjuka
Sprid ut på en plåt och blanda med olja och salt. Skär potatisen i klyftor. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. 1 kg potatis
1 kg potatis, skrubbade och skurna i klyftor 0,5 dl olja några nypor flingsalt några lite mindre nypor rosmarin (färsk eller torkad) några rejäla tag nymalen peppar en stor plastpåse
Låt potatisarna svalna och dela dem sedan på hälften. Häll av vattnet och låt grönsakerna svalna. Blanda majonnäs, gräddfil och senap, vänd ner potatis, morötter, ärter och salladslök