Skopa upp soppan i skålar, toppa medchilifrästcocktailkorv och en klick crèmefraichesås. Fräs dem mjuka och glansiga i smör på medelvärme i en stor kastrull
Till servering nachochips 2 dl crème fraîche. Majssoppa500 g fryst majs 3 msk rapsolja, till stekning 1 morot 1 stjälk stjälkselleri 1 gul lök, stor 4 klyfta vitlök 8 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 50 g smör salt
Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Börja med att skiva champinjonerna och kantarellerna och småfräs dem tills all vätska är borta. Strö över vetemjöl över den färdigstekta svampen och tillsätt grädde, fond och crèmefraiche, salt och peppar
Add crème fraîche, lemon juice, vanilla and almond extracts, and pureed blueberries and mix until even in color and no white streaks remain (remember to scrape the bowl again
Hacka lök och vitlök och låt smälta i oljan på medelvärme tillsammans med timjan. Skala och riv moroten grovt och tillsätt den tillsammans med rödbetshacket
Riset medrostade och lätt saltade solroskärnor som tillbehör blev klockrent. Oj, vad gott det blev att fräsa köttfärsen med sambal oelek, blanda med fräst purjolök och gul lök, röra ner krossade tomater och lite grädde till en röra
Till middag idag provade jag en rödbetssoppa som jag hittade på Tasteline. Däremot fick denna soppa mig att tänka på ett par jättegoda rödbetsbiffar med fetaost jag brukade göra förr så det receptet ska jag leta fram och göra inom en snar framtid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.