Skala och skiva löken, fräs den med olja någon minut så den börjar bli genomskinlig. Lägg upp på tallrikar och fördela smulad fetaost över hela härligheten
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaostoch grovhackad persilja
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaostoch grovhackad persilja
Toppa med mandelspån. Skala vitlöken och skiva den tunt. Toppa med ärtskott. Blanda vitlök och olivolja. Bryn det i en gryta tills det doftar nötigt och är ljusbrunt
Servera soppan med smulad fetaostoch smörstekta valnötter. Det här är en riktigt matig och mäktig soppa som ska vara tjock i konstistensen… Det är så klart en smaksak men jag gillar den tjock, krämig ochmed lite textur
Detta löses på så vis att man kan byta ut chevrén mot exempelvis fetaost eller cremé fraîche och pistaschnötterna mot någon annan nötsort man tycker funkar
Rostad aubergineröra med smak av dill ochfetaost. Denna röra görs på samma sätt som en Baba ganoush men istället för att smaksätta med bladpersilja så tillsätter man dill, fetaostoch fefferoni
En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginen med tomat ochfetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet
Här får du ett lika lättlagat som gott recept på kolja medfetaostochrostade betor. Kolja medfetaostcreme, körvel, spenat och rotsaker(klicka på bilden för att göra den större)
Häll upp soppan i skålar och garnera med valnötter ochfetaost. Jag gillar verkligen hösten när man får kura ihop hemma med varm god höstmat och tända ljus för att lysa upp i höstmörkret
Man kan enkelt göra goda vegetariska wraps medrostade kikärtor (som är sååå gott. Jag valde just rostade kikärtor för att dom är så goda men också för att dom är enkla att göra, dom sköter sig själva i ugnen
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.