Det blir ju ibland grillkorv över efter helgerna, både ogrillade och grillade och då är mitt bästa tips att ta tillvara dom i en ”allt-i-ett-rätt” antingen som omelett, pyttipanna, gratäng eller som jag gjorde idag och fräste på dom tillsammans med lök och slog på makaroner och äggstanningen till en sån otroligt god makaronilåda eller pudding, kalla det vilket ni vill
Jambalaya har rötter både i Karibien och kreolska Louisiana med spanska och franska influenser. Lite rökighet får man från korven men det skulle nog inte skada med lite bacon också
Fräs spenaten i en gryta med matfett tills spenaten tinat. Smaka av med salt och peppar. Späd med buljong och mjölk och låt soppan sjuda i 5 minuter. Skiva korven och stek den i en medelvarm stekpanna, gärna i teflonpanna, i ca 2 minuter
Krydda med lite nymald svartpeppar och salta om det behövs , men tänk på att buljongen har sälta. Mixa den slät , det går snabbt och lätt med stavmixer
Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
För ett tag sedan lagade jag den här goda fläskfilégrytan med ölkorv i, och ikväll blir det en mustig tomatsoppa gjord på tomater som långsamt rostats i ugn och sedan mixats med annat
rispytt nästa dag. Smörj en stor ugnsform eller ugnsplåt med olivolja. Pensla bröden med vitlöksröran. Ett tips är att använda ugnen som är på med zucchinin och sätta vitlöksbröden över dessa i övre delen av ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.