14 msk
riven parmesanKoka ris enligt paket om du ej har kokt ris. Koka ev. lite extra ris så har du lite restmat ex. rispytt nästa dag. Sätt ugnen på 220 grader. Smörj en stor ugnsform eller ugnsplåt med olivolja. Bryn köttfärsen i några msk olivolja. Hacka sönder den. Skala och hacka löken. Tillsätt hackad lök, pressad vitlök, tomatpuré, oregano, basilika, rosmarin, chiliflakes samt salt och peppar. Fräs under omrörning några minuter. Tillsätt krossade tomater och kokt ris och koka ihop till en röra. Skölj och skär bort ändarna på zucchinisarna. Dela dem på mitten på tvären och sedan på längden till halvor. Det ska bli tre vardera totalt 12 stycken. Gröp ur halvorna ca 2 cm ned runt kanterna med en vass tesked eller annan sked. Lägg dem på en bricka och fördela köttfärsröran i dem. Lägg dem i den smorda formen och sätt in i mitten av ugnen. Stek dem i 30 minuter. Ta ut dem efter 20 minuter och fördela den rivna osten på zucchinisarna. Sätt in dem i ugnen igen. Vitlöksbröd: Dela på baguetten på längden och sedan i ca 1 dm sneda bitar. Lägg dem på en bricka. Blanda olivolja, pressa vitlök och oregano i ett glas. Pensla bröden med vitlöksröran. Fördela och strö över parmesan på varje bröd. Grädda vitlöksbröden tills de är ljust bruna, ca 5 minuter på 220 grader. Sätt på grill ca 2 minuter i början. Ett tips är att använda ugnen som är på med zucchinin och sätta vitlöksbröden över dessa i övre delen av ugnen. Skölj sallad och dela ev. i bitar. Skölj och skiva tomater. Servera tre fyllda zucchinibitar vardera med sallad, tomater och vitlöksbröden.
- Krydda med salt och peppar, alt. - Fyll zucchini och topp med riven ost. - Dela Zucchini i halvor och skär bort kärnan, inmaten (ta ej bort stjälken)
När allt är färdigt blanda i en hackad mozarella och ett par dl riven ost (jag använde parmesan) och lite oliver (hade zetas gröna vitlöksfyllda)Lägg i fyllning i bröd
Ännu en härlig helgdag, tagit en låååång promenad med barnbarnen. Idag testar vi aubergine med nötfärsblandning, rätter i ugnen är perfekta, tycker jag
Kött ⁄ ReceptPaprika fylld medköttfärs och annat gott. En paprika-båt kommer lastat med…. Paprika är inte bara gott på frukostmackan eller som ingrediens i köttfärssås
Zucchinismaken går väldigt bra ihop med det milda köttet. I det här receptet fyller Artusi zucchini med den fina smeten från kalv- och kycklingtimbalen
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Aubergineskivorna är fylldamedköttfärsröra, pesto och riven mozzarella. Att lägga fyllning medköttfärsröra, pesto och mozzarella på aubergineskivor, rulla ihop och gratinera med hackade tomater och mozzarella och sedan fixa en sallad till låter ju inte så krångligt
I vår, som alltså blev i bästa Cajsa Warg-stil, hamnade bland annat bacon, svarta bönor och krossade tomater och just bacon och tomater visade sej passa så otroligt bra till den milda zucchinismaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.