Risgrynsgröt
Milda.se
Milda.se

Risgrynsgröt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 2 dl rundkornigt ris
  • 1 tsk salt
  • 8-9 dl mjölk
  • 1 bit hel kanel
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 1 msk strösocker

Beskrivning

    Koka upp vatten och salt, lägg i risgryn. Lägg på lock och koka risgrynen på svag värme i ca 10 minuter.

    Tillsätt mjölk och en bit hel kanel. Sjud gröten under lock på svag värme tills grynen är mjuka och gröten tjocknat, ca 30 minuter. Rör i gröten då och då.

    Tillsätt margarin och koka gröten en stund till. Är gröten för tunn, koka den utan lock ytterligare några minuter. Är den för tjock, späd med lite mjölk och rör om.

    Smaka av gröten med lite socker. (Kan uteslutas)

    Lägg i en skållad mandel för kärleken.

    Servera gröten med kanel och mjölk, eventuellt lite socker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.