Koka upp vatten och salt, lägg i risgryn. Lägg på lock och koka risgrynen på svag värme i ca 10 minuter.
Tillsätt mjölk och en bit hel kanel. Sjud gröten under lock på svag värme tills grynen är mjuka och gröten tjocknat, ca 30 minuter. Rör i gröten då och då.
Tillsätt margarin och koka gröten en stund till. Är gröten för tunn, koka den utan lock ytterligare några minuter. Är den för tjock, späd med lite mjölk och rör om.
Smaka av gröten med lite socker. (Kan uteslutas)
Lägg i en skållad mandel för kärleken.
Servera gröten med kanel och mjölk, eventuellt lite socker.
För den som inte har en crock pot, rekommenderar jag annars att göra risgrynsgröten i ugnen. Jag äter alltid min risgrynsgröt toppad med vit sirap och liten skvätt mjölk
Vi brukar alltid avsluta julafton med en tallrik risgrynsgröt och en skinkmacka. För mig hör risgrynsgröten till julafton och jag kommer att äta lite vanlig risgrynsgröt på julaftonskvällen
Som risgrynsgröten till exempel. Det är en himla tur att vi fortfarande kan strunta i att vrida upp värmen på elementet, dra på oss par raggsockor, äta upp resterna i kylen och koka risgrynsgröt ungefär som man gjorde förr
Idag, dan före dopparedan, har vi som tradition att äta risgrynsgröt till kvällsmat. Jag och ungarna älskar risgrynsgröt så det är ren njutning för oss att sätta skeden i en talrik krämig, len och helt underbart god gröt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.