Om gröten blir för tjock så späder du den med lite mjölk eller grädde, jag använde en skvätt grädde i gröten för att få den där lilla extra goda smaken
Risgrynsgröt ellertomtegröt, kärt barn har kanske inte många men i alla fall två namn. När jag bodde hemma kunde mamma koka gröt lite då och då men nu för tiden är det mest bara till jul jag äter denna krämiga och goda gröt
Kokar ihop tills den blir tjockare, men ändå lite "vattnig" då den kommer att suga åt sig)Servera med kanel och florsocker, sylt eller Oboy( jo hos oss äter man så
Då är det skönt att ha något som dom gillar och är snabbt att göra eller kan förberedas dagen innan. Så här på vintern gör vi gärna någon slags gröt, Risgryn går att göra dagen innan eller mannagrynsgröt som tar ca 10min att göra. Ni måste provaMen den här veckan blir det Risgrynsgröt (Tomtegröt) 4 port
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
) Det är också gott att ha bär eller skivad frukt tillsammans med krämen mellan de båda lagren. Denna tårta hade vi både på midsommarafton och på Hugos kalas
Servera grädde eller vaniljsås till. Man kan byta ut ananasen mot päron eller persikor om man så vill. Häll i gjutjärnspannan eller i en tårtform, ca 22 cm
Var sig du vill eller inte, kommer julhysterin slå nytt rekord i år (igen), du kommer motvilligt fundera på att köpa årets julklapp fast du inte riktigt förstår varför och den där ”lugna okomplicerade julen” kommer den 23 december bytas ut mot det sedvanliga kaoset när du inser att hela släkten dyker upp och att traditioner inte kan rubbas. 1tsk vaniljpulver (eller en kanelstång ifall du vill köra traditionsenligt)
Stick potatis och sill på tandpetare, klicka på crème fraiche och strö på hackad dill eller gräslök. Plockmat kan man verkligen variera i det oändliga, att låta säsongens utbud i affären styra valet är bara ett sätt att förändra
Maria skrev igår om risgrynsgröt i ugn. Jag fortsätter med risgrynsgrönt i crockpot/slow cooker idag. Det kan tyckas lätt att göra risgrynsgröt när man söker på nätet efter det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.