Bryn krossad vitlöki oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg ifisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åtsidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Riset har fått koka i buljong och hällts i formen. Men man ska vara tacksam för det man har och att man lever och har hälsa, att få ha sina nära och kära omkringsigivått och torrt och någon att luta sig emot när det blirjobbigt
Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. 1 Stek köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg. 2 Tillsättriset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Tillservering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris. 1 finhackad gul lök. 1 pressad vitlöksklyfta. 2 tärnade röd paprika. 2 dl hackad persilja. 5 tsk flingsalt
Tillrisetåtvigrillade räkor med en lime- och koriandermarinad. Viåt den här middagen sent itisdags kväll, så bilderna togs i köket under lysrörsbelysning
Ta ut riset från kylen och låt det bli rumstempererat medan du förbereder resten av ingredienserna. Oljan skall vara så het att äggvitanblirfluffig, stek på en eller båda sidornatills ägget är gyllenbrunt och fåttfrasiga kanter
Låtriset koka upp och sänk sedan till lägsta värme. Skölj riseti ett durkslag. Rör om och tillsätt hälften av mjölken samt kanelstång och mandel (valfritt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.