5-6 rätter
för ett helt ok pris, vilket vi valde den här gången. De har som regel att endast tillåta max två olika typer av menyer för samma sällskap, för att alla ska kunna få maten samtidigt. Vår servitör Gustaf, som var väldigt proffsig och trevlig, berättade att deras mest populära meny (som man även kan se på hemsidan) var Joy the world som är julinspirerad. Det var den enda menyn jag inte ville välja just för att jag vill undvika julmaten i alla olika former så länge som möjligt, tills julen kommer. Jag kan tänka mig att den är mest populär för att företag väljer att ha deras julbord där och väljer den menyn. De två menyerna sällskapet kom överens om var Rock and rollie bollie som var en blandning av fast food och fine dining och As time goes by som var en salig blandning av olika klassiska rätter. Varje par valde två olika menyer för att kunna smaka på så många rätter som möjligt. Det som inte passar den ena passar utmärkt för den andra, vilket stämde överens med mig och Kevin. Jag tyckte att maten var bra, fortfarande ingen wow-faktor, men bra ändå. Av de tio rätterna de två menyerna erbjöd var det fem som jag tyckte om. Det var tre rätter från Rock & Rollie Bollie vilka var; Garden roll (typ en lax- och avokadosommarrulle), Ankleverburgare Rossini med märg och fikon samt Marängsviss deluxe och de resterande två från As time goes by vilka var Persiljestuvad kalvbräss i vol au vent och Hummerqueneller med tryffel, pumpakräm och brysselkål. Alla dessa rätter hade en bra kombination och smak. De andra rätterna föll mig verkligen inte i smaken. Jag tycker att deras avsmakningsmenyer var bra och prisvärda, dels för att jag kunde byta med Kevin och han med mig så att vi fick de rätterna vi gillade mest, men även för att det är ett ypperligt trevligt sätt att äta middag med trevligt sällskap. Våran middag varade i nästan 4h utan att det kändes för länge eftersom de olika rätterna blev en bra paus i diskussionerna. Jag kan rekommendera Pontus! för en trevlig middag, vare sig det är la carte eller ur deras avsmakningsmenyer.
Rolfs kök är en klassisk svensk restaurang som ligger på Tegnérgatan. Jag och Kevin valde två varmrätter som vi delade på, ena var såklart oxkinden med tryffel- och potatispuré och den andra var konfiterad fläsksida från Rocklunda gård med vitkål, ölkokt lök & rostad vitlök
I veckan var vi på AW på restaurang Brewdog tillsammans med Ola, Simon och Malin. Dessutom beställde jag min hamburgare well-done när de rekommenderar medium-well, vilket jag absolut förstår att det kan påverka konsistensen på hamburgareköttet
En bra snack att inta i New York är lobster roll hos Luke's lobster. Luke's lobster roll består av smörstekt och smördränkt "korvbröd" fyllt med Maine hummer
ABC Kitchen är en av stjärnkocken Jean-Georges många restauranger. Med detta ord kan man garanterat få bra mat, i alla fall om alla hans restauranger är som de två vi var på i New York
500-600gram färska makrill filéer. 5-7 dl grädde. Sätt ugnen på 175-180grader. Sätt sedan allt in i ugnen i ca 25-35 min skall ha en gyllenbrun färg på ytan. 500-600gram färska makrill filéer. 5-7 dl grädde
Så då skickar du iväg din karl till affären och sen lagar ni restaurang-mat tillsammans. Lördag kväll. Det har regnat hela dagen, vilket tillsammans med snön gör att det skapats en isbeläggning med tillhörande livsfara i hela stan
Restaurang Jonas. Jag har bestämt mig att under 2013 börja med hemma restaurang där jag kommer erbjuda 6 st platser vid varje tillfälle, det kommer serveras en Dessert-avsmakningsmeny med dessertvin till, Priset kommer ligga runt 1500 kr/per person
Det blev middag på den vietnamesiska restaurangen Vi Viet. Vi Viet är en liten och mysig vietnamesisk restaurang som ligger i Vasastan, Göteborg och är rätt populär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.